"Ponosna i vječna": Željka Cvijanovića objavila slogan proslave neustavnog Dana RS

Radiosarajevo.ba
"Ponosna i vječna": Željka Cvijanovića objavila slogan proslave neustavnog Dana RS
Foto: Anadolija / Željka Cvijanović
Predsjednica RS-a Željka Cvijanović najavila je da će 9. januar, Dan RS-a koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, biti obilježen "svečano i dostojanstveno" pod sloganom "Ponosna i vječna".

"Mi time govorimo da smo ponosni na ono što jesmo, šta smo bili, da vječno traje Republika Srpska i da svi moramo da se angažujemo i radimo da bi to bilo tako. Mislim da će to biti veoma snažna poruka", rekla je Željka Cvijanović za Radio Beograd.

Ona je podsjetila da je "ovaj dan tokom prethodnih godina bio osporavan", da se u vezi sa tim stiglo i do suda pred kojim je to pitanje pokrenuo Bakir Izetbegović.

"U ovakvoj državi dođete i do suda i do sudskih odluka o tome ko će slaviti koji datum. Zamislite koliko je to nakaradna država kad u okviru tog pravosuđa odlučujete o takvim stvarima. Pri tome ta ista država nema zakon koji bi na jedinstven način definisao i bio prihvaćen, odnosio se na oba entiteta kada su u pitanju praznici", navela je predsjednica manjeg bh. entiteta.

Ona je istakla da je odluka, koja je osporavala, dodatno motivisala i mobilisala da se 9. januar još jače brani.

"Prema tome, u toj lošoj akciji desilo se i nešto stimulativno za sve nas. Biće lijepo, biće svečano i jedva čekam da dođe taj dan zato što znam koliko je to važno za građane RS-a", naglasila je Cvijanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije