Poništeni izbori na jednom biračkom mjestu u Bosanskom Novom

3
Radiosarajevo.ba
Poništeni izbori na jednom biračkom mjestu u Bosanskom Novom
Foto: Wikipedia / Bosanski Novi

Centralna izborna komisija BiH danas je donijela odluku kojom poništava izbore održane 15. novembra 2020. na redovnom biračkom mjestu 007B040 u izbornoj jedinici Novi Grad u RS (Bosanski Novi) za nivo vlasti načelnik Općine Novi Grad i Skupštinu općine Novi Grad.

Ponovni izbori na ovom biračkom mjestu bit će održani u nedjelju, 29. novembra 2020., na osnovu istih kandidatskih listi i istih izvoda iz Centralnog biračkog spiska koji su korišteni na dan Lokalnih izbora 15. novembra 2020.

Iz CIK-a su naveli da je na tom biračkom mjestu na izborni dan 15. novembra 2020. izborni proces prekinut prije zakonom utvrđenog vremena i nije završen.

Odluka o poništavanju izbora na redovnom biračkom mjestu 007B040 u izbornoj jedinici Novi Grad objavljena je na na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i smatra se da je danom objavljivanja dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

Na danas održanoj sjednici Centralna izborna komisija BiH je usvojila i zaključke o pokretanju postupka utvrđivanja povreda pravila izbornog procesa ili izbornih prava na biračkim mjestima u osnovnim izbornim jedinicama Doboj i Srebrenica, saopćeno je iz CIK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije