IOM / Pomoć za migrante i građane Unsko-sanskog kantona

22. 11. 2018. u 18:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i Vlada Ujedinjenog Kraljevstva su potpisali Sporazum o implementaciji projekta “Inicijativa socijalne kohezije Unsko-sanskog kantona”.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva je doznačila više od 1 Milion BAM (£500,000) za podršku lokalnoj zajednici i vlastima u Unsko-sanskom kantonu, saopćeno je iz IOM-a.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) su potpisali Sporazum o implementaciji projekta “Incijativa socijalne kohezije Unsko-sanskog kantona” koji će trajati od novembra do kraja marta.

Projekat će doprinijeti naporima lokalnih zajednica da se osigura javna nabavka roba i usluga, za migrante kao i za lokalno stanovništvo u Unsko-sanskom kantonu. Projekat će također podržati renoviranje i revitalizaciju javnih prostora kao što su Gradski park u Bihaću i partizansko groblje Borići. 

Projekat ima za cilj da poboljša sigurnost kroz podršku u postavljanju javne ulične rasvjete u lokalnim zajednicama duž granice sa Republikom Hrvatskom kuda se kreću migranti i izbjeglice.

Ciljevi projekta su da se ojača javni komunalni servis kroz nabavku i postavljanje kanti i dodatnih kontejnera za otpad u gradskoj jezgri grada Bihaća, kao i kroz donaciju kamiona za otpad Gradu Bihaću i Opštini Cazin.

Sporazum su potpisali Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini g. Mathew Field. i Koordinator za Zapadni Balkan Međunarodne organizacije za migracije (IOM), g. Peter Van der Auweraert.

NEMA KOMENTARA