Policija se oglasila nakon hapšenja Davora Dragičevića

Radiosarajevo.ba
Policija se oglasila nakon hapšenja Davora Dragičevića
FOTO: Screenshot / Davor Dragičević

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka priveli su jutros lice D. D. (Davor Dragičević) u Banjoj Luci u cilju dokumentovanja krivičnog djela „Ugrožavanje sigurnosti“, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba izPolicijske uprave Banja Luka. 

Marija Markanović, portparol PU Banjaluka, u razgovoru za naš portal dodala je da će kasnije imati više detalja. 

Podsjetimo, pripadnici MUP-a RS jutros su u Banjoj Luci uhapsili Davora Dragičevića, oca stradalog Davida Dragičevića.

Informaciju je na Facebook grupi "Pravda za Davida" potvrdila je i Davidova majka, Suzana Radanović. Ona se ubrzo nakon Davorovog hapšenja obratila policajcima na Davidovom trgu kazavši da je „ovo će vam djeca gledati, otići će ovi s vlasti, ostat će te vi. Radite za mafiju, za dilere droge“.

„Nije im dosta David, sad će i Davora. Moj narode, jadni i bjedni, jadna država. Sinoć su na RTS-u najavili da će Davor biti uhapšen oni su produžena ruka vlasti, Dodika i Lukača. Plaćajte pretplatu nek se Dodiku sljeva u džep. Trebaju svi doći da vide demokratiju“, naglasila je Marija Markanović.

Policija žutom trakom pokušava obilježiti automobil Davora Dragičevića koji je parkiran na Davidovom trgu u Banja Luci. Međutim majka tragično ubijenog Davida Dragičevića se suprostavlja i skida traku s automobila. Policija nije reagirala, mirno stoje. Prisutni su i pripadnici specijalne jedinice MUP-a RS. „Idite nađite ko mi je ubio dijete“, poručila je Suzana jednom od pripadnika MUP-a RS. Na Trgu se već okupilo nekoliko desetina građana Banja Luke.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije