Poruka radnicima Aluminija: Nećete moći protestovati ispred HDZ-a i Vlade FBiH

Radiosarajevo.ba
Poruka radnicima Aluminija: Nećete moći protestovati ispred HDZ-a i Vlade FBiH
Foto: Bljesak.info / Ilustracija

Radnici mostarskog preduzeća Aluminij moći će protestovati samo na dvije lokacije - sportskom igralištu malonogometnog kluba Kantarevac i sportskom igralištu smještenom u Sjevernom logoru, saopšteno je iz Policijske uprave Grada Mostara, piše portal Bljesak.

Radnici ove kompanije su poručili da namjeravaju protest održati ispred sjedišta Hrvatske demokratske zajednice i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Mostaru 3. i 5. septembra.

Mostarska policija je pozvala radnike da poštuju odluku Grada od 3. marta 2014. godine kojom su određene moguće lokacije za proteste.

U dopisu načelnika Policijske uprave Mostaru Sindikatu Aluminija je navedeno da organizator može odabrati mjesto održavanja protesta prilikom podnošenja zahtijeva za njegovo održavanje.

"Napominjemo da organizatori skupa bez odobranje nadležne Policijske uprave snose odgovornost, te će se protiv istih pokrenuti zakonom propisani postupci", istaknuto je.

Prema riječima predsjednika Nezavisnog sindikata Aluminija Romea Biokšića, s obzirom na to da je izgledno da je propao plan pokretanja proizvodnje, namjeravaju održati nove proteste, piše Bljesak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije