Pokret Odgovor: Opozicija bi da "srbuje", ali da se Zapad ne naljuti

Fena
Pokret Odgovor: Opozicija bi da "srbuje", ali da se Zapad ne naljuti
Pokret Odgovor poziva opoziciju u entitetu Republika Srpska da prestanu s "igrama riječi, te slabim pokušajima da izbjegnu teme koje im nameće vladajuća većina u Narodnoj skupštini RS-a".

"Situacija je vrlo jednostavna. Savez za promjene mora otvoreno reći da li je ili nije za NATO. Jer ako nije za NATO, onda ne vidimo koja je razlika između njih i SNSD-a. Da li to treba opet neko da troši resurse i da se svi sad uzdamo u nekakvu promjenu političkog diskursa kada dođe na vlast SDS, a da se onda oni opet sutra ponašaju kao Dodik ili da se vrate na platformu strateških ciljeva iz devedesetih", poručuju iz Odgovora.

Smatraju da u trenutku kada NSRS donosi rezoluciju o 'vojnoj neutralnosti', SDS mora izaći i reći da su protiv toga i da zagovaraju ulazak u NATO.

"Pa Srbija je potpisala Individual Partnership Action Plan, u Srbiji se održavaju NATO vježbe. Dosta je politike izolacionizma prostora RS-a koju provodi Milorad Dodik, jer to ne samo da urušava BiH, već urušava šanse građanima koji žive na prostoru ovog bh. entiteta", ističe se u saopćenju iz Pokreta Odgovor.

"Ako je njihov put Organizacija dogovora o kolektivnoj bezopasnosti, ODKB savez i Moskva, neka nam tako kažu. Samo da znamo političke pozicije, kako ne bi opet neko sutra mijenjao priču, kada dođu na vlast 2018. godine i kada im budu trebale ruke bošnjačkih predstavnika za uspostavljanje većine", zaključuju iz Odgovora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije