Pokrenuta istraga: Ko je dozvolio postrojavanje bh. vojnika 9. januara u Banjoj Luci

E. H.
Pokrenuta istraga: Ko je dozvolio postrojavanje bh. vojnika 9. januara u Banjoj Luci
Baš kao što su to i najavili u svom jučerašnjem saopćenju, Ministarstvo za odbranu Bosne i Hercegovine danas je pokrenulo istragu u vezi s učešćem pripadnika Oružanih snaga na proslavi 9. januara, Dana Republike Srpske u Banjoj Luci.

Ovu informaciju potvrdili su iz Ministarstva za odbranu BiH u izjavi za Radiosarajevo.ba, dodavši da je istraga trenutno u toku te da zbog toga nije moguće govoriti o detaljima.

„Nadležni organi ovog ministarstva istragom će pokušati utvrditi pod kojim okolnostima i kako je došlo do učešća i postrojavanja pripadnika OSBiH 9. januara, a kroz lanac komande i ostale funkcionalne nadležnosti, nakon čega će o svemu izvijestiti Predsjedništvo BiH“, stajalo je u jučerašnjem saopćenju MOBiH.

Podsjećamo, iako je Ministarstvo za odbranu BiH naredilo da njeni pripadnici ne idu u Banju Luku kao učesnici proslave 9. januara - Dana Republike Srpske, koji je Ustavni sud BiH ocijenio neustavnim, postrojavanje Trećeg pješadijskog (RS) puka ipak je održano jučer u Banjoj Luci, što je oštro osuđivano prethodnih dana u cijeloj bh. javnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije