Pokrenut postupak zbog neprimjerenog oglašavanja vojnika Nikole Lazarevića

Radiosarajevo.ba
Pokrenut postupak zbog neprimjerenog oglašavanja vojnika Nikole Lazarevića
Ministarstvo odbrane BiH / Ministarstvo odbrane BiH

Ministarstvo odbrane BiH pokrenulo je postupak utvrđivanja činjenica za neprimjereno oglašavanje pripadnika Oružanih snaga BiH Nikole Lazarevića na društvenim mrežama, koji je čestitao neustavni takozvani dan RS, ali i veličao ratnog zločinca Ratka Mladića.

„U povodu pisanja pojedinih medija vezano za neprimjereno oglašavanje na društvenim mrežama od strane pripadnika Oružanih snaga BiH Nikole Lazarevića, Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH su pokrenule postupak utvrđivanja činjenica, te u skladu sa istim, a imajući u vidu nadležnosti i propise kojima je regulisano ponašanje pripadnika OS BiH u službi i van nje, poduzet će se adekvatne mjere“, kratko su saopćili iz Ministarstva odbrane.

Dodaju da će o svemu dalje javnost biti blagovremeno informisana.

Sramota: Vojnik OS BiH na neustavni dan RS veličao Ratka Mladića?

Podsjetimo, pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) Đorđe Tojčić kažnjen je 4. septembra 2019. godine "ukorom" nakon što je protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog veličanja Ratka Mladića, kojeg je Haški tribunal prvostepenom presudom osudio na doživotnu kaznu zatvora za genocid u Srebrenici i druge zločine počinjene u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije