Pogledajte ulicu Koševo nakon završetka radova na rekonstrukciji

Radiosarajevo.ba
Pogledajte ulicu Koševo nakon završetka radova na rekonstrukciji
Foto: Općina Centar / Okončani radovi na postavljanju drugog sloja asfalta na dijelu Ulice Koševo

Kako je najavljeno u protekli petak su okončani radovi na postavljanju drugog sloja asfalta na dijelu Ulice Koševo od raskrsnice sa ulicama Bolnička i Patriotske lige do Ulice Sutjeska ukupne dužine od 270 metara.

Narednog dana su uklonjene zapreke čime je omogućen neometan saobraćaj motornih vozila duž ove ulice.

Projekat su finansirale Općina Centar i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo u iznosu od gotovo 304.870 KM. S obzirom da je ovaj projekat u vrhu prioriteta Općine Centar načelnik Nedžad Ajnadžić je zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić i njenim zamjenikom Mustafom Mulićem, te vijećnicima Ahmedom Gerinom i Hamdijom Hasanovićem kao i predstavnicima Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar, obišao ovu lokaciju gdje je također najavio i nekoliko kapitalnih projekata čija realizacija slijedi u narednom periodu.

Tokom proteklog perioda realizovali smo puno projekata među kojima je rekonstrukcija Ulice Koševo, ali pred nama je još puno posla. Jako sam zadovoljan urađenim poslom u ovoj ulici gdje je još preostalo obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije. Od sutra započinjemo veoma značajne radove na Koševskom brdu u Ulici Muhameda Hadžijahića, a nakon toga krećemo sa ulicama Kromolj i Nahorevska brda. Već je objavljen javni poziv za odabir najpovoljnijeg izvođača radova za drugu fazu rekonstrukcije Ulice Koševo između ulica Sutjeska i Danijela Ozme. Tokom izvođenja radova želim zamoliti građane za strpljenje. Također planiramo uraditi rekonstrukciju najvećeg dijela Ulice Patriotske lige i konačno riješiti problem u saobraćaju na sastavu nove saobraćajnice Armije RBiH i Patriotske lige, te nove saobraćajnice koja prolazi pored gradskog porodilišta”, objasnio je Ajnadžić.

U prvoj fazi pomenutog projekta u Ulici Koševo uklonjen je oštećeni asfalt i kolovozna konstrukcija, te je postavljen novi tamponski sloj debljine 30 cm. Također je urađena zamjena poklopaca, slivnika, rešetki, te nivelacija šahtova na novu kotu, nakon čega su postavljena dva sloja najkvalitetnijeg SMA asfalta ukupne debljine 14 cm. Izvođač radova je bilo građevinsko preduzeće Grakop iz Kiseljaka, dok je za nadzor bio zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Također je ovom prilikom urađena rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u dužini od 270 metara gdje je izvođač i nadzor bilo Kantonalno javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija, a finansijer rekonstrukcije mreže je bilo Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije