Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje danas, ali i do kraja sedmice

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje danas, ali i do kraja sedmice
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini je djelomično vedro ali lokalno može padati slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15°C, a najviša dnevna oko 26°C.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu do 31°C.

Biometeorološke prilike su povoljne, svježije jutro i veče, uz mirniji san, ugodno će djelovati na većinu populacije. Povećana naoblaka i povremene padavine u unutrašnjosti, kod osjetljivih osoba uglavnom će uzrokovati nešto lošije raspoloženje. Opšta slika će, pod uticajem stabilnijeg i sunčanijeg vremena, biti ljepša u Hercegovini.

U srijedu u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne i sjevernim i istočnim područjima Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

U četvrtak, u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

U petak, sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana se očekuje naoblačenje sa zapada. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije