Pogledajte kako je u Bihaću uništena opasna bomba

Fena
Pogledajte kako je u Bihaću uništena opasna bomba
Aviobomba MK 82 teška 250 kilograma koja je pronađena u naselju Privilica u predgrađu Bihaća, jutros je u 8.20 sati uništena, potvrdio je šef Odsjeka za uništavanje eksplozivnih sredstava u Federalnoj upravi civilne zaštite Sead Vrana.

Istaknuo je da je "pri tome sve prošlo prema predviđanjima i prema planu".

"Nije izazvana nikakva šteta, nije bilo nikakvih povreda, žrtava i prema naznačenom operativnom planu i operativnim procedurama, operacija je uspješno izvršena", kazao je Vrana.

Operacija uklanjanja, transporta i uništenja neeksplodirane aviobombe počela je jutros u 5.30 sati.

"Operacija je tekla prema planu. Nakon što smo jučer došli na mjesto događaja i obavili posljednje pripremne radnje, obilazak rute transporta do poligona gdje je uništena, posljednje brifinge s učesnicima u operaciji, jutros je bomba konačno i uništena", kazao je Vrana.

Prilikom ovih aktivnosti stanovništvo naselja Privilica bilo je privremeno evakuirano.

Aviobomba MK 82 teška 250 kilograma je u naselju Privilica u predgrađu Bihaća, pronađena prilikom izvođenja građevinskih radova na prokopu kanala za instalacije. Bila je američke proizvodnje i zaostala je iz rata 1992. - 1995. godine. Riječ je o izuzetno opasnoj bombi, jake detonacije, sa 100 kg eksploziva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije