Pogledajte kako je protekao noćni transport opasnih aviobombi

E. H.
Pogledajte kako je protekao noćni transport opasnih aviobombi
Foto: Radiosarajevo.ba / Počeo transport, uskoro uništavanje aviobombi

Uspješno je izvršen transport opasnih aviobombi pronađenih na gradilištu novog tržnog centra u blizini RTV doma u Sarajevu.

Upozorenje građanima: Počeo transport, uskoro uništavanje aviobombi

Transport se odvijao od 5 do 8 sati ujutru i kretao se rutom: Igmanska ulica (Općina Vogošća) - Autoput ”Sarajevo zapad – Tarčin – petlja Tarčin” te kroz naselje Tarčin (općina Hadžići) do poligona za uništavanje.

Sedmica pacova ostavila je aviobombe u Sarajevu

Sarajevo je u posljednjih sedam dana potresla informacija da su na gradilištu kod Alipašinog Mosta pronađeme aviobombe. Federalna uprava civilne zaštite je sve četiri pronađene bombe razoružala. Poznato kada će biti uništene četiri opasne aviobombe pronađene kod RTV doma Kako su hrabri demineri iz FUCZ-a jučer kazali, sve četiri bombe su iz Drugog svjetskog rata i to iz savezničkog bombardovanja ratnih ciljeva u septembru i novembru 1944.

Nakon što su završene pripreme na poligonu, pripadnici FUCZ-a pozvali su novinarske ekipe da zabilježene trenutak prije detonacije. Nakon što se obavi snimanje na samom poligonu, novinarske ekipe će biti udaljene od mjesta detonacije oko 1,5 kilometra.

Pripadnici FUCZ kompletnu operaciju snimat će s dva drona koja će ujedno nadzirati i sigurnosnu situaciju u blizini poligona, kako slučajno neko ne bi zalutao i doveo sebe, ali i kompletnu operaciju u opasnost.

Trenutno pripadnici FUCZ-a iz kamiona istovaraju bombe.

U nastavku pogledajte kako je protekao noćni transport opasnih aviobombi:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije