Pogledajte kako će izgledati poddionica Ponirak – Vraca na Koridoru Vc

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako će izgledati poddionica Ponirak – Vraca na Koridoru Vc
Foto: Screenshot / Poddionica Ponirak – Vraca duga je 2,65 km

U četvrtak, 1. augusta 2019. godine u 11:00 sati u sjedištu JP Autoceste FBiH bit će upriličeno potpisivanje Ugovora o izgradnji dionice Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Ponirak – Vraca, najavljeno je iz JP Autoceste FBiH.

Ugovor će potpisati Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH kao investitor i u ime izvođača radova Hamed Ramić, direktor Euro-asfalt d.o.o. Sarajevo (BiH) te Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija FBiH u svojstvu svjedoka sa strane JP Autoceste FBiH i Munir Ramić u svojstvu svjedoka ispred Euro-asfalt d.o.o. Sarajevo.

Vrijednost Ugovora za izgradnju poddionice Ponirak – Vraca je 59.408.825 eura bez uključenog PDV-a, a sredstva su osigurana putem Evropske investicijske banke (EIB) u visini od 50 miliona eura i bespovratnih sredstava od WBIF-a u visini od 19 miliona eura.

Trasa autoceste poddionica Ponirak- Vraca je dio dionice Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica) koja se na sjeveru nastavlja na poddionicu Vranduk – Ponirak i na jugu na poddionicu Tunel Zenica – Donja Gračanica.

Poddionica Ponirak – Vraca duga je 2,65 km, a najznačajniji objekat na poddionici je tunel Zenica dužine 2475 m lijeva cijev i 2420 m desna cijev.

Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci.

Potpisivanjem ovog ugovora u zeničkoj regiji bit će u izgradnji pet dionica za novih 20 kilometra moderne autoceste na Koridoru Vc.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije