Podrška IOM-u od Qatar Charityja vrijedna 620.000 KM

Radiosarajevo.ba
Podrška IOM-u od Qatar Charityja vrijedna 620.000 KM
Radiosarajevo.ba / Migranti u Izbjegličkom kampu u Semizovcu

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini poziva Vas da prisustvujete ceremoniji potpisivanja Ugovora između organizacije Qatar Charity i Međunarodne organizacije za migracije (IOM), a kojim se regulišu Projektne obaveze vezano za odobreni iznos od 620,341 KM (364,050 američkih dolara).

"Ceremonija potpisivanja Ugovora će se održati 29. januara 2019. godine u UN zgradi, Zmaja od Bosne bb. Sarajevo, u velikoj konferencijskoj sali na prizemlju u 13:30 sati.

Navedeni iznos je namjenjen za podršku upravljanju migrantskom i izbjegličkom situacijom u Bosni i Hercegovini u trajanju od 12 mjeseci.

Projekt će doprinijeti poboljšanju uslova za život i sigurnosnih uslova u privremenim prihvatnim centrima.

Planirane aktivnosti uključuju poboljšanje postojeće infratrukture i proširenje trenutnih kapaciteta centara.

Dodatno, manje aktivnosti biće organizovane kao podrška lokalnim zajednicama koje su domaćini izbjeglicama i migrantima.

Ugovor će potpisati g. Mr. Faisal Rashid A. T. Alfehaida, pomoćnik izvršnog direktora za operacije i međunarodnu saradnju ispred Qatar Charity i g. Dražan Rozić, projektni koordinator za upravljanje migracijskom situacijom u Bosni i Hercegovini ispred Međunarodne organizacije za migracije (IOM), navedeno je iz Službe za informisanje IOM-a, 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije