Podignuta optužnica: Crnogorci u BiH pokušali unijeti 210 kilograma marihuane

Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica: Crnogorci u BiH pokušali unijeti 210 kilograma marihuane
Foto: MUP KS-a / Marihuana

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv četiri državljanina Crne Gore - Radojice Baćovića (1978.), Marka Krtolice (1978.), Nikole Vemića (1983.) i Milorada Koprivice (1977.), svi rođeni u Nikšiću.

Navedeni optuženi se nalaze u pritvoru od 7. decembra 2018. godine po rješenju Suda BiH.

Optuženi se terete da su, kao pripadnici grupe za organizovani kriminal sa jasno definisanim ulogama i zadacima, radi ostvarivanja imovinske koristi vršili prijevoz, prodaju, držanje, posredovanje i međunarodni promet opojne droge cannabis.

Prema navodima optužnice, optuženi Radojica Baćović je krajem novembra 2018. dogovorio, za unaprijed ugovorenu novčanu naknadu, sa njemu poznatom osobom iz Nikšića, a po prethodno međusobnom dogovoru sa ostalim optuženima, prebacivanje opojne droge iz Crne Gore u BiH.

U optužnici se navodi da su optuženi, u graničnom pojasu općine Bileća, na lokalnom putu Crkvice Crna Gora - Korita BiH, krećući se iz pravca Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, zaustavljeni u namjeri i spriječeni od službenih osoba Granične policije BiH, a nakon izvršenog pretresa automobila koje su koristili pronađeno je i oduzeto ukupno 210,85 kg opojne droge cannabis.

Optuženi se terete za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije