Počinje ročište protiv Davora Dragičevića: Tužio ga Đorđe Rađen

Radiosarajevo.ba
Počinje ročište protiv Davora Dragičevića: Tužio ga Đorđe Rađen
Arhiv / Davor Dragičević

Osnovni sud u Banjoj Luci održao je pripremno ročište po tužbi za klevetu Đorđa Rađena iz Banja Luke protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Rađen je tužbu podnio zbog klevete, a sud je prihvatio zahtjev da se na glavnom ročištu saslušaju glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Želimir Lepir, zatim tužilac koji vodi istragu ubistva Davida Dragičevića, Dalibor Vrećo, Branislav Borenović, predsjednik PDP i predsjednik Anketnog odbora NS RS, te advokat Ifet Feraget i Ismet Katana koji je radio poligrafska ispitivanja.

Sud je odbio vještačenje psihijatra Nere Zivlak Radulović koja je trebala utvrditi duševnu bol koju je pretrpio Rađen, uz objašnjenje da vještačenje nije neophodno za odlučivanje u konkretnom predmetu, javlja Srpskainfo

Podsjetimo, Rađen je podnio tužbu protiv Davora Dragičevića u kojoj traži da mu se isplati iznos od 5.000 maraka, jer je njegovo ime dovođeno u vezu sa ubistvom Davida Dragičevića.

Glavna rasprava po tužbi Đorđa Rađena protiv Davora Dragičevića zakazana je za 17. septembar ove godine kada bi trebali biti saslušani svi pozvani svjedoci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije