Počele su "Visočke zimske radosti": Prvi put, tu je i klizalište

Anadolija
Počele su "Visočke zimske radosti": Prvi put, tu je i klizalište
Načelnica općine Visoko, Amra Babić, svečano je otvorila u četvrtak navečer manifestaciju "Visočke zimske radosti" te klizalište na otvorenom koje je po prvi put dostupno građanima Visokog, javlja Anadolu Agency (AA).

Ledena ploha površine 375 metara kvadratnih postavljena je ispred KSC "Mladost", uz koju se nalazi i velika bina za održavanje brojnih manifestacija te štandovi privrednih subjekata koji su podržali projekat, čime se povećava turistička ponuda grada.

Ledena ploha će, prema riječima načelnice općine Visoko, Amre Babić biti postavljena od 15. decembra do 15. februara, a glavni organizator cijele manifestacije je Općina Visoko uz pomoć privrednih subjekata ovog grada.

"Jako sam sretna večeras što smo građanima općine Visoko te susjednih općina, a posebno djeci, priuštili nešto novo, po prvi put što mogu da vide, a to je ledena ploha s pratećim sadržajima. Riječ je o klizalištu površine 375 metara kvadratnih, na kojim će svi oni koji to žele moći da kližu tokom dva mjeseca, a i cijena je jako popularna i iznosi 1 KM za sat klizanja te 1 KM za iznajmljivanje klizaljki", rekla je Babić.

"Željeli smo da našoj djeci pokažemo šta su zimski sportovi i zimske radosti, a imamo i veliku binu na kojoj ćemo imati razne aktivnosti svaki dan, predstavljanje naših partnera i sponzora, prodaju suvenira, poklona, čajeva i svega onog što djeca vole. Mislim da ćemo 2 mjeseca na ovom prostoru imati lijepo druženje i ovu zimu koja je i hladna i tmurna i tužna, pretvoriti u veselu i radosnu zimu u Visokom", dodala je Babić.

"Mi smo u rekordnom roku, u svega mjesec i po dana, došli od ideje do realizacije. Željeli smo to i prošle godine, ali se nisu sve kockice posložile. Ove godine smo ranije krenuli i našli smo plohu za iznjmljivanje i uspjeli smo pronaći i sredstva u saradnji s našim partnerima, s obzirom da su troškovi jako visoki za održavanje", objasnila je Babić, rekavši kako će na ovaj način Visoko ponovo oživjeti i postati regionalni centar kao i 90-ih godina prošlog vijeka kada je brzi razvoj Visokog naglo zaustavljen.

Veliki broj građana okupio se na otvaranju manifestacije i klizališta, a načelnica Babić manifestaciju je otvorila uz pomoć najmlađih građana Visokog.

Na otvaranju manifestacije učestvovali su članovi Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, hokejaši, sportisti u kategoriji brzo klizanje te umjetničko klizanje, nakon čega je uslijedio vatromet i svečano otvorenje plohe za sve građane Visokog, ali i okolnih gradova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije