Počela sjednica Izvršnog odbora SDA, na dnevnom redu ostavka Konakovića

Radiosarajevo.ba
Počela sjednica Izvršnog odbora SDA, na dnevnom redu ostavka Konakovića
U Sarajevu je počela sjednica Kantonalnog odbora Stranke demokratske akije (SDA), a nakon nje, u 16 sati će početi sjednica Predsjedništva stranke.

Jedna od tačaka koje će se naći na dnevnom redu današnje sjednice Predsjedništva SDA je i ostavka premijera Vlade Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića. 

Špekulira se da će SDA ipak pokrenuti inicijativu za njegovu smjenu s premijerske funkcije.

Također, prema najavama, funkcioneri bi trebali razmatrati i pitanja kao što je europski put BiH, te funkcioniranje vlasti na svim nivoima, koalicije i slično.

Inače, Konaković je proteklih dana izazvao veliku buru na političkoj sceni u Kantonu Sarajevo, ali i u dijelu Federacije BiH, kada je obznanio da se povlači kao kadar SDA.

 

Predsjedništvo SDA čine Bakir Izetbegović, Adil Osmanović, Amir Zukić, Šefik Džaferović, Asim Sarajlić, Denis Zvizdić, Safet Softić, Šemsudin Dedić, Edin Mušić, Edin Ramić, Mirsad Kukić, Senad Bratić, Aljoša Čampara, Selmo Cikotić, Alma Čolo, Amir Fazlić, Suad Hasandedić, Hikmet Hodžić, Dževad Hodžić, Asim Kamber, Dževad Mahmutović, Fadil Novalić, Aida Obuća, Ramiz Salkić, Nermin Mandra, Fikret Prevljak, Esed Kadrić, Refik Lendo, Salko Zildžić i Senija Bubić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije