Pitanje Arijane Memić: Zašto nije procesuirana Alisa Mutap

Radiosarajevo.ba
Pitanje Arijane Memić: Zašto nije procesuirana Alisa Mutap
Foto: Arhiv / Arijana Memić

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, Arijana Memić na današnjoj redovnoj sjednici uputila je pitanje, a koje se odnosi na slučaj njenog  brata Dženana Memića na Velikoj aleji zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo sedam dana kasnije.

"S obzirom da je vaša obaveza da istražujete slučaj i nakon podizanja optužnice i provjeravate sva nova saznanja, interesuje me da li ste provodili ikakve službene radnje u saradnji s MUP-om KS-a, nakon oslobađajuće presude u predmetu Dženan Memić, da li ste vršili određene istražne radnje i da li ste tražili nove činjenice vezano za ubistvo u Velikoj aleji", rekla je Memić, te nastavila: 

"Zašto nije procesuirana Alisa Mutap kao neposredni saučesnik ubistva Dženana Memića, za koju je utvrđeno više dokaza i činjenica kroz sudski postupak da zna ko je izvršilac ubistva, te zašto niste pokrenuli proceduru provjera i drugih istražnih radnji protiv Alise Mutap i drugih lica?"

Podsjećamo, Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede opasne po život, a preminuo je 15. februara na KCUS-u. S njim u društvu tada je bila Alisa Mutap, ali do danas nije otkriveno na koji način je Dženan zadobio smrtonosne povrede.

Pogledajte film Jara: O dobroj duši, o ljubavi, o Dženanu Memiću

Sarajevsko šetalište Velika aleja, danas je zanijemila, ne čuje se ni topot konja koji vuku fijakere, čuju se samo uzdasi majke, sestre i oca ubijenog Dženana Memića. Dženan je brutalno napadnut 8. februara 2016. godine dok je šetao sa svojom djevojkom, a sedam dana kasnije preminuo je u bolnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije