Perica Stanić razriješen dužnosti direktora SIPA-e

Anadolija
Perica Stanić razriješen dužnosti direktora SIPA-e
Foto: SIPA / Perica Stanić

Vijeće ministara BiH, na vanrednoj telefonskoj sjednici, utvrdilo je prijedlog osnova za zaključivanje finansijskog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Evropske komisije radi jačanja državnih kapaciteta u oblasti pripremljenosti i odgovora na nuklearni vanredni događaj.

Ko će postati direktor SIPA-e: Nezavisni odbor danas ponovo o kandidatima

”Sporazumom je predviđeno da Evropska unija sa 700.000 eura finansira nabavku opreme za monitoring zračenja u cilju modernizacije državnog sistema monitoringa i detekcija u BiH, uključujući i sistem podrške odlučivanja. Prijedlog osnova bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika je predložen direktor Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost”, saopćili su iz Vijeća ministara BiH.

Vijeće ministara BiH danas je donijelo i odluku o razrješenju direktora Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine Perice Stanića, sa 4. decembrom 2019. godine, nakon što je upoznato sa Informacijom Ministarstva sigurnosti o prestanku mandata direktoru.

”U skladu sa članom 10. stav (1) Zakona o državnoj agenciji za istrage i zaštitu dužnosti i odgovornosti direktora će ispunjavati zamjenik Đuro Knežević do imenovanja novog direktora”, istakli su iz Vijeća ministara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije