Perduv: Policija uručuje pozive ljudima koji su jučer bili ispred Suda

Radiosarajevo.ba
Perduv: Policija uručuje pozive ljudima koji su jučer bili ispred Suda
FOTO: AA / U ovom postupku terete se za remećenje javnog reda i mira i nelegalno okupljanje

Suđenje u Osnovnom sudu u Banjoj Luci protiv 27 osoba, od kojih je većina iz neformalne grupe građana Pravda za Davida, zbog dešavanja ispred Policijske uprave Banja Luka 19. i 20. septembra prošle godine, jučer je odgođeno.

Pravda za Davida: Odgođeno suđenje za dešavanja ispred PU Banja Luka

Jučer su se ispred suda okupili građani da daju podršku optuženima. Ozren Perduv jedan od pripadnika grupe Pravda za Davida kazao je da je policija počela da uručuje pozive ljudima koji su se pojavili pred Sudom kao podrška okrivljenim i kao neko ko želi da prisustvuje suđenju.

"Policija nije nikoga legitimisala, niti upozorila na bilo šta. Terete ih za prekršaje iz Zakona o javnom okupljanju. Dolaze na kućnu adresu, uručuju pozive. Potrebno je lično doći u stanicu večeras u 19h", napisao je Perduv.

David Dragičević (21) je nestao 18. marta 2018. godine u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca pa pao u Crkvenu ili gurnut u nabujalu rijeku iste noći kada je i nestao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije