Pazite na gužve: U ovim terminima popravljat će semafore

Radiosarajevo.ba
Pazite na gužve: U ovim terminima popravljat će semafore
Pixabay / Ilustracija
U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila.
Izuzetak su saobraćajnice u gradskim centrima, gdje je u ovim jutarnjim satima promet vozila pojačan. Slabije magle ima mjestimično, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja.
 
Zbog sanacije dijela kolovoza na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica, iza tunela Vis u dužini od 1 km, saobraća se preticajnom trakom. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.
 
Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-1.8 Lončari-Orašje (u mjestu Dusine, 08-16 sati) i M-4 Teslić-Jelah (na lokalitetu Vrela, 08-16 sati). 
 
Zbog minerskih radova danas od 12 do 17 sati saobraćaj će se povremeno obustavljati (do 5 minuta) na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla (Poljice-Gavrići), na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.
 
Danas se izvode radovi na ugradnji brojila prometa na magistralnim putevima M-4 Donja Orahovica-Šićki Brod (Lukavac) i M-18 Šićki Brod-Živinice (Živinice). Vozila će saobraćati jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave do 15 minuta. 
 
Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve:  M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-5 Busovača-Kiseljak, M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, M-17 Blažuj-Tarčin, M-18 Priboj-Simin Han i Živinice-Šićki Brod.
 
Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

KANTON SARAJEVO

-Zbog radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže, saobraćaj je u vremenu od 08 do 17 sati obustavljen u ulici Sulejmana Omerovića Cara (od raskrsnice sa ulicom Dejzina Bikića do spoja sa ulicom Jabuka).
-Zbog izvođenja radova na sanaciji stubnih semaforskih nosača, u vremenu od 09 do 13 sati usporeno se saobraća na raskrsnici ulica Maršala Tita i Kralja Tvrtka, kao i na raskrsnici ulica Blažujski Drum i Edhema Eke Džubura.
- Zbog izvođenja radova u ulici Obala Kulina bana (od spoja sa mostom Skenderija do spoja sa mostom Drvenija i od spoja sa mostom Ćumurija do spoja sa mostom Šeher-Ćehajina ćuprija) zabranjen je saobraćaj u lijevoj traci u dozvoljenom smijeru kretanja, dok je druga draga slobodna za saobraćaj.
- Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice sa ulicom Olimpijska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića).
- Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Tahmiščina, Bajramuša, Porodice Ribar, Zmaja od Bosne, Donja Mandžina, Mahmutovac, Sulejmana Omerovića Cara, Halilbašića i Kemal Begova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije