Pavlović: Podići ćemo spomenik Čurkinu, sramota što nismo dobili dozvolu

Radiosarajevo.ba
Pavlović: Podići ćemo spomenik Čurkinu, sramota što nismo dobili dozvolu
Iako su to najavili predstavnici Udruženja Istočne Alternative, u Srebrenici nije podignut spomenik Vitaliju Čurkinu, bivšem predstavniku Rusije u Ujedinjenim nacijama. Razlog: Općinska administracija nije dala dozvolu za spomenik.

Predsjednik Udruženja Istočne Alternative Vojin Pavlović pokazao je novinarima mjesto u parku u Srebrenici gdje je trebao biti postavljen spomenik Čurkinu.

"Spomenik će biti postavljen i bit ćete iznenađeni, možda za koji trenutak ili dan. Uskraćivanje dozvole od Općine Srebrenica za postavljanje spomenika Vitaliju Čurkinu je sramota. Znamo da ćemo istrajati u tome i da ćemo dobiti saglasnost", izjavio je Pavlović u agenciju Fena.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić ranije je izjavio da za podizanje spomenika ne postoji dozvola, te pozvao da se odustane od te namjere, kako bi se smirile međunacionalne tenzije.

Udruženje Istočne Alternative želi podići spomenik Ćurkinu, ambasadoru Rusije u UN-u, u "znak zahvalnosti što je stavio veto na Rezoluciju o Srebrenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije