Patković borcima: Niste podržali Abu Hamzu i mnoge druge, nisam podržao ni ja vas

N. K.
Patković borcima: Niste podržali Abu Hamzu i mnoge druge, nisam podržao ni ja vas

Šerif Patković, nekadašnji komandant 7. muslimanske brigade i danas predsjedavajući Koordinacije boračke organizacije Armije RBiH, poručio je svim svojim saborcima i prijateljima da blokade puteva demobiliziranih boraca nije podržao, između ostalog, jer mnogi od učesnika u ovim protestima nisu podržali skup podrške za Abu Hamzu i mnoge druge koji su bili borci, kao i što se tom mjerom koja nije dobra ne može postići ništa dobro.

Naime, Patković je na svom Facebook profilu napisao da svoje svjedočenje ostavlja za "Gospodara svjetova", te da je "spreman uvijek bio odgovarati i pred dunjalučkim zakonima, a i prema Božijim“.

"Pitaju me neki bivši saborci i borci: Zašto nas nisi podržavao u protestima? Zato što je razloga puno, a jedan mali razlog je i taj što vi niste podržali skup podrške za Abu Hamzu i mnoge druge koji su bili borci, a nisu imali pravo ni na život u BiH. Nisam, jer neću da blokiram našu djecu koja trebaju ići u školu, naše nane i majke koje trebaju doći do ljekara. Nisam, jer naš jedan dobar borac i saborac vozi kamion i mora kasniti i ne može stići na odredište. Nisam, zbog toga što je jučer jednom borcu koji je bio u koloni prema Zavidovićima, RVI, izgorjela kuća... Nisam, zato sto se tom mjerom koja nije dobra ne može postići ništa dobro. Loše se lošim vraća, a dobro dobrima", napisao je Šerif Patković na Facebooku.

Također, Patković je odgovorio i onima koji ga optužuju da je produžena ruka politike riječima kako nije član niti jedne stranke, te da su demobilisani borci koji su pravili blokade magistralnih puteva u FBiH dopuštali pojedinim političarima da dođu na njihova okupljanja na kojima su im aplaudirali.

U svojoj javnoj poruci preko društvenih mreža, nekadašnji komandant 7. muslimanske brigade, napisao je i da nije bio organizator niti predstavnik niti jednog Udruženja 2010. godine kada su se dogodili protesti i kada je zapaljena zgrada Vlade FBiH iako su ga u prroteklim danima optuživali da je upravo on to učinio.

"Ja jesam oragnizovao proteste 2009. godine jedan dan pred zgradom Vlade FBiH i jedan dan pred zgradom Parlamenta FBiH, ali tad nije bio niti jedan jedini ekces", napisao je.

Na kraju svoje poruke demobilisanim borcima koji su protestvovali posljednjih dana u FBiH, Šerif Patković je citirajući jednog islamskog učenjaka istakao da se ljudi mogu podjeliti u četiri skupine i da sa tri skupine čovjek može naći zajednički jezik, te da ima jedna skupina koje se treba kloniti.

"To je ona skupina koja ne zna, a ne zna da ne zna. Bojim se da ima mnogo boraca u ovoj skupini", zaključio je Patković

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije