Pandurević: Neka se Dodik ogradi od izjave da je Republika Srpska bila ratni cilj

Radiosarajevo.ba
Pandurević: Neka se Dodik ogradi od izjave da je Republika Srpska bila ratni cilj
Anadolija / Aleksandra Pandurević

O dešavanjima u Demokrastski narodni savez (DNS) i ostalim političkim aktuelnostima, za Novi dan govorila je Aleksandra Pandurević, potpredsjednica Srpske demokratske stranke (SDS).

Ona je za N1 komentirala rečenicu da je na kontramitingu poručeno da je "Republika Srpska bila ratni cilj"?.

"Mislim da bi danas to svi osudili. To je jedna strašna izjava koja pokazuje da ova vesela družina, koja je skupljena sa koca i konopca, apsolutno ne vodi računa o interesima Republike Srpske. Sve političke partije iz Republike Srpske su imale apsolutni konsenzus da je Republika Srpska nastala u miru, a odbranjena u ratu. Reći da je Republika Srpska ratni cilj je strašno. Očekujem da se Milorad Dodika, koji je stajao iza ove organizacije, da se ogradi od ovakve izjave. Oni govore da brane institucije RS-a. Od koga ih brane? Dodik je ponizio NSRS kada je podmetnuo falsifikovani dokument. Imate sinoć govor Vojina Pavlovića iz Bratunca koji kaže da je Stanivukoviću trebalo nabiti govornicu u usta. I neko se tome smije. Imate i Župljanina koji kaže da je u zastavici NATO-a bio antraks. Ko je ovdje lud?

Gospodin Cvjetinović, poznatiji kao "Pero maljutka", bio je sinoć jedan od govornika. Znate li ko je on? On je bruka i sramota onih ljudi koji su sinoć bili. On je hapšen u Srbiji zato što se lažno predstavljao kao Milorad Dodik i tražio pomoć za liječenje djevojčice. Ovdje se predstavljao kao Nedžad Branković u vrijeme kada je Branković bio premijer i također skupljao pomoć u njegovo ime. Na kraju se predstavljao i kao reis Kavazović i tražio pomoć za liječenje oboljelih. U jednom momentu imao je potjernice u svim državama regiona", kazala je Pandurević.

Pogledajte: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije