Pandurević: Izborni proces u BiH je demokratski taman koliko i onaj u Sjevernoj Koreji

Fena
Pandurević: Izborni proces u BiH je demokratski taman koliko i onaj u Sjevernoj Koreji
Anadolija / Aleksandra Pandurević

Bez novog Izbornog zakona nema ni demokratskih uslova za provođenje izbora i vraćanja povjerenja građana u izborni proces i treba dobro razmisliti da li je pod ovim uslovima uopšte moguće održati lokalne izbore“, istakla je Aleksandra Pandurević, visoka funkcionerka SDS-a, komentarišući inicijativu za izmjenu Izbornog zakona BiH.

Godinu dana nakon izbora: Dokle smo stigli u formiranju vlasti

Pandurević je kazala da su promjene Izbornog zakona preduslov da bi lokalni izbori bili odraz volje birača a ne brojača glasova, pritisaka, ucjena i zloupotrebe javnih resursa.

No, tih promjena nema bez političke volje ključnih aktera SNSD-SDA-HDZ. Njima u suštini i odgovara blokada Parlamentarne skupštine jer znaju da bi deblokadom odmah bilo otvoreno pitanje Izbornog zakona, a njegovim promjenama u pitanje bi bio i doveden njihov izborni rezultat“, kazala je Pandurević, saopćeno je iz SDS-a.

„Kada imate loš Izborni zakon, članove CIK-a sa isteklim mandatom, izborni proces je demokratski taman koliko i onaj u Sjevernoj Koreji“, zaključila je Pandurević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije