Pamela Anderson pisala Bariši Čolaku: BiH treba zatvoriti sve farme krzna

Radiosarajevo.ba
Pamela Anderson pisala Bariši Čolaku: BiH treba zatvoriti sve farme krzna
Nakon što je Pamela Anderson saznala da je zabrana uzgoja životinja radi krzna koja je trebala stupiti na snagu 2018. dovedena u pitanje, obratila se predsjedavajućem Doma naroda Parlamenta BiH Bariši Čolaku.

Anderson mu je pisala s apelom da ne popusti pritisku kznarskog lobija. Ambasadorica Organizacije PETA Pamela Anderson se zalaže za zadržavanje zabrane uzgoja životinja radi krzna u BiH.

Ona poziva na poštivanje prijelaznog perioda određenog 2009. godine, navodi se u saopćenju PETA-e.

"Kao počasni ambasador PETA-e posvetila sam veći dio svog života pomoći životinjama koje pate u krznarskoj industriji, i ponosna sam na svaku zemlju koja je zabranila uzgoj životinja radi krzna“, stoji u pismu Pamele Anderson upućenom Bariši Čolaku.

"Bila bih oduševljena da se Bosna i Hercegovina pridruži Austriji, Hrvatskoj, Holandiji, Sloveniji, Velikoj Britaniji i drugim zemljama tako što će ustati protiv okrutnosti i zatvoriti sve farme krzna“, navodi se.

Već 2016. godine desio se pokušaj da se ukine postojeća zabrana, ali ga je Parlamentarna skupština odbacila. Krznarska industrija u posljednjem trenutku pokušava da za nekoliko farmi koje još rade osigura dodatnih deset godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije