Pale: Obilježja i naziv takozvane vojske RS-a na kasarni Miloš Obilić

Radiosarajevo.ba
Pale: Obilježja i naziv takozvane vojske RS-a na kasarni Miloš Obilić
Foto: RAS Srbija / Tabla na Palama

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (ZŠ OS BiH) izdao je naređenje za poduzimanje mjera i radnji da obilježja na svim vojnim lokacijama uspostavljenim Odlukom Predsjedništva BiH budu u skladu sa Pravilom službe OS BiH.

U saopćenju Ministarstva odbrane BiH se navodi da je kontrolom unutar sistema odbrane identifikovano više lokacija Oružanih snaga BiH koje nisu obilježene u skladu sa tačkama 74 i 75 Pravila službe Oružanih snaga BiH.

Jedna od njih je kasarna "Miloš Obilić" na Palama, a na njoj je osvanula tabla uz obilježja i nazive takozvane Vojske RS-a. Pored grba tzv. VRS na tabli se nalazi i bivši grb RS-a.

S tim u vezi, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH izdao je naređenje da se što hitnije poduzmu mjere i radnje da obilježja na svim vojnim lokacijama, uspostavljenim Odlukom Predsjedništva BiH, budu kako je to propisano u tačkama 74 i 75 Pravila službe Oružanih Snaga BiH.

U narednom periodu Zajednički štab OS BiH će nastaviti vršiti redovne i vanredne kontrole lokacija Oružanih snaga BiH te poduzeti mjere i radnje da se sve identifikovane nepravilnosti otklone i uspostave u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima - saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije