Padavine do kraja sedmice, očekuje se do 30 cm novog snijega

Radiosarajevo.ba
Padavine do kraja sedmice, očekuje se do 30 cm novog snijega
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme, sa snijegom u većem dijelu zemlje, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Prognozira se između 5 i 15 centimetara snježnog pokrivača. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine kiša.  Tokom noći na četvrtak bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. 

Temperatura zraka uglavnom između -4 i 0 stepeni, a na jugu zemlje između 4 i 9 stepeni celzijusa.

Oblačno vrijeme zadržat će se i u četvrtak. Nove padavine prognoziraju se od sredine dana. U većem dijelu zemlje snijeg. Prognozira se između 5 i 15 centimetara novog snježnog pokrivača. Na istoku Bosne i Hercegovine i na planinama može pasti i od 20 do 30 centimetara. 

Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine susnježica. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i -1 stepeni, na jugu od 0 do 4 stepena. 

I posljednjeg dana u sedmici u našoj zemlji bit će oblačno. U većem dijelu BiH padat će slab snijeg. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine ujutro je moguć snijeg, a tokom dana susnježica ili kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. 

Temperatura zraka većinom između -5 i 0 stepeni, na jugu od 0 do 6 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije