Pacijenti protestiraju ispred KCUS-a jer ne rade aparati za zračenje

Radiosarajevo.ba
Pacijenti protestiraju ispred KCUS-a jer ne rade aparati za zračenje
Onkološke pacijentice iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) okupile su se danas na protestima ispred ove zdravstvene ustanove zbog kvara na aparatima za zračenje.

Kako prenosi Žurnal.info pacijentice protestiraju jer bi oko 150 onkoloških pacijenata danas trebalo biti otpušteno s KCUS-a zbog kvara na aparatima koji su neophodni za nastavak terapije liječenja karcinoma.

Menadžment KCUS-a jutros je, navodi se, dostavio otpusna pisma pacijentima, ali je njih najmanje 15 odbilo potpisati liste.

"Rečeno nam je da aparat neće raditi minimalno tri sedmice. Upućuju nas na kliničke centre u Banju Luku, Tuzlu i Mostar", ispričala je jedna od pacijentica koje protestiraju.

Prema informacijama, kvar na linearnom akceleratoru traje već nekoliko dana, a serviser je odbio uraditi popravku, jer uprava KCUS-a, zbog navodnih ušteda, nije plaćala usluge servisiranja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije