Dodijeljeno više od 5.000 diploma: Pogledajte ko u indeksu ima sve desetke

Radiosarajevo.ba
Dodijeljeno više od 5.000 diploma: Pogledajte ko u indeksu ima sve desetke
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sa svečanosti

Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu - dvorana održana je danas u dvorani Juan Antonio Samaranch. 

Na svečanosti su prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekani fakulteta i akademija promovirali 5.161 diplomanta i magistranta Univerziteta.

Uručena su i posebna priznanja Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka , Srebrena značka i Povelja Univerziteta u Sarajevu.  Priznanja su dobila 192 najuspješnija studenta prvog i drugog ciklusa studija i integriranog studijskog programa I i II ciklusa, na koje su u Univerzitetu izuzetno ponosni.

Najuspješniji studenti prvog ciklusa studija u studijskoj 2018/2019. godini su: Amna Muhamedović, Pravni fakultet, sa prosječnom ocjenom 10,00; Ajdin Palavrić, Prirodno-matematički fakultet, sa prosječnom ocjenom 10,00 i Damir Medunjanin, Prirodno-matematički fakultet, sa prosječnom ocjenom 10,00. Najuspješniji student drugog ciklusa studija sa prosjekom 10,00 je Abdulah Jašarević sa Prirodno-matematičkog fakulteta.

Univerzitet u Sarajevu ove godine obilježava svoju 70. godišnjicu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije