Ovi poslanici su glasali protiv Dodikove izjave o pelješkom mostu

Radiosarajevo.ba
Ovi poslanici su glasali protiv Dodikove izjave o pelješkom mostu
Foto: Armin Durgut / Pixsell / Milorad Dodik

Na glasanju o izjavi predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika o povredi vitalnog interesa RS u slučaju gradnje pelješkog mosta šest prisutnih poslanika SDS bilo je suzdržano, potvrdili su izvori Srpskainfo.

Dok je, sudeći po jučerašnjoj raspravi, ovakav potez SDS očekivan, u drugoj opozicionoj stranci PDP, situacija je mnogo zanimljivija.

Naime, dvoje poslanika PDP je glasalo „protiv“, a četvoro „za“.

„Kao što smo i obećali, Jelena Trivić i ja smo glasali protiv“, potvrdio je poslanik Draško Stanivuković, te dodao da je protiv Dodikovog prijedloga, očekivano, glasao i Nebojša Vukanović iz Kluba SDS.

Na pitanje kako će ovakva situacija uticati na odnose unutar Kluba poslanika PDP, pa i same stranke, Stanivuković je odgovorio: „Vidjet ćemo“.

„Ovakva situacija, neuobičajena u našem političkom životu, izraz je unutarstranačke demokratije u PDP. Na šta će ta demokratija izaći, vidjet ćemo“, rekao je Stanivuković.

Osim dvoje poslanika PDP i Nebojše Vukanovića, protiv je bilo i troje poslanika iz Koalicije „Zajedno za BiH“ Begija Smajić, Senad Bratić i Edin Ramić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije