Otvorena pa odgođena sjednica Predstavničkog doma Parlamenta

Fena
Otvorena pa odgođena sjednica Predstavničkog doma Parlamenta
Foto: Fena / Predstavnički dom Parlamenta FBiH

Iako je formalno otvorena danas, šesta redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je odgođena. Novi termin bit će poznat naknadno.

Odgoda je dogovorena na sjednici Kolegija Doma tokom pauze koju je nedugo po otvaranju sjednice tražio Klub zastupnika Stranke demokratske akcije radi usaglašavanja.

Nezvanično je to protumačeno kao usaglašavanje u vezi s dnevnim redom za koji je bio predložen set zakona iz fiskalne politike, među njima zakon o porezu na plaće u FBiH i zakon o doprinosima.

Preciznije, sjednica je trajala tačno osam minuta.

Nakon pauze, odnosno zasjedanja Kolegija, predsjedavajući Doma Mirsad Zaimović je obrazložio da je uz navedene zakone podnesen veliki broj amandmana zastupnika i da zastupnički klubovi nekih stranaka smatraju da fiskalno zakonodavstvo nije moguće razmatrati dok Parlamentu ne bude predočena i prateća simulacija mogućih ekonomskih efekata u budućoj njegovoj primjeni.

Šesta redovna sjednica odgađana je još jednom dosad, 9. oktobra, kada je također nezvanično komentirano da nema saglasnosti koalicionih partnera o predloženim zakonima o porezu na dohodak i doprinosima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije