BiH / Otvoren aqua-park u Trebinju vrijedan 25 miliona KM

16. 07. 2017. u 10:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Najveći aqua-park u Hercegovini, koji se nalazi u Gradu Sunca u Trebinju, a koji se prostire na 79.000 metara kvadratnih i koji čini šest velikih tobogana, otvoren je u subotu spektakularnim vatrometom.

U ovaj moderni aqua-park, jedinstven u regiji, uloženo je više od 25 miliona KM, a investitor Rodoljub Drašković istaknuo je prilikom otvaranja parka kako je presretan kad vidi zdanja koja su izgrađena u sklopu Grada Sunca, a koja čekaju prve posjetitelje.

"U Grad Sunca će biti uloženo više od 200 miliona KM", rekao je Drašković, dodajući da će svi bazeni biti otvoreni sljedećeg petka, kada će biti upriličena i zabava na vodi.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je kazao da je veliko zadovoljstvo što je Trebinje dobilo ovako impozantan objekt, što je, kako kaže, rezultat entuzijazma Rodoljuba Draškovića.

''Svi smo mu neizmjerno zahvalni što je počeo graditi ovaj projekt, jedinstven u cijeloj Republici Srpkoj, a koji će značiti puno ne samo našem gradu, već i cijelog regiji", naveo je Petrović, te dodao kako će Grad Trebinje organizirati prijevoz do ovog kompleksa svakih 15 minuta tokom sezone.

Nakon što cijeli kompleks bude otvoren u njemu će radno mjesto naći 1.700 osoba. Inače, Grad Sunca gradi se kroz nekoliko faza, a kada bude u potpunosti završen moći će primiti oko 20.000 posjetitelja. Prva faza obuhvaća aqua-park, dino-park, ulaznu građevinu, šest ugostiteljskih objekata, tri dječije igraonice, VIP sadržaje...

U drugoj fazi gradit će se kompleks hotela i sportskih sadržaja, dok će u trećoj biti izgrađeno oko 400 tipskih vila, a četvrta, ujedno i posljednja faza, obuhvatit će sređivanje voćarsko-vinogradarskog predjela, piše Bljesak.info.

Tagovi: Trebinje park

NEMA KOMENTARA