Otkriven spomenik Adisu i Davoru: Sarajevo ne zaboravlja svoje heroje

Radiosarajevo.ba
Otkriven spomenik Adisu i Davoru: Sarajevo ne zaboravlja svoje heroje
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Otkriven spomenik Adisu i Davoru

Spomenik ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću otkriven je danas na mjestu njihove pogibije. 

Danas, 26. 10 cijelo Sarajevo se prisjeća njihove tragične smrti prije tačno godinu dana, a u njihovu čast podignut je i spomenik koji će nas uvijek podsjećati na hrabrost dvojice policajaca. 

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, koji je i inicirao postavljanje spomen-obilježja, istaknuo je danas da je ovo tužan dan za sve pripadnike MUP-a KS.

"Sjećamo se danas naših kolega koji su živote dali radeći ono što je suština nešg posla, bili su na prvoj liniji fronta braneći sigurnost građana. Ovo je pokazatelj koliko je to opasan i pažnje vrijedan posao. Istraga je u nadležnosti Tužilaštva KS, formiran je poseban tim koji se bavi ovim slučajevima i to mi daje nadu da će ovaj predmet biti doveden do kraja. Čeznemo za tim da ubice budu identifikovane", podvukao je Katica.

Da mu lično, kao i njegovim kolegama, teško pada što ubice još uvijek nisu pronađene istaknuo je predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije KS Sadik Ećo, dodavši da je u povodu tužne godišnjice Sindikat policije KS u saradnji s MUP-om KS danas organizirao Memorijalni turnir 'Adis&Davor', kao i podizanje spomen-obilježja.

"Nećemo zaboraviti ni njih ni njihove porodice, znamo da je gubitak nenadoknadiv, ali bar možemo biti uz njih", naglasio je Ećo.

Adis i Davor izrešetani su iz automatske puške i ostali su ležati na zemlji dok su se njihove ubice odvezle u nepoznatom pravcu.

Do dolaska ekipe hitne pomoći, još je samo Davor davao znakove života, ali je nažalost, tog jutra sa KCUS-a došla vijest da je i on uslijed zadobivenih povreda, ispustio svoju časnu dušu.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo, zajedno sa MUP-om KS i drugim policijskim agencijama pokrenuli su istragu o njihovom ubistvu, a javnost sa nestrpljenjem iščekuje prve rezultate. Jer, toliko su ova dvojica heroja i zaslužili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije