Otkazano ročište po tužbi Alise Mutap protiv Muriza Memića

5
N. Ka.
Otkazano ročište po tužbi Alise Mutap protiv Muriza Memića
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić na sastanku u VSTV-u

Pripremno ročište po tužbi Alise Mutap protiv oca ubijenog Dženana Memića, Muriza Memića za klevetu, otkazano je danas na Općinskom sudu u Sarajevu.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje ročište je otkazano, jer su advokati još prisuni u Sudu BiH gdje je u toku ročište o produženju pritvora po prijedlogu Tužilaštva za Hasana Dupovca i Zijada Mutapa.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je prijedlog prema Sudu BiH da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu osumnjičenim u predmetu stradanja Dženana Memića, mjera pritvora produži za još 60 dana.

Memić je ranije kazao da ga tuži Alisa Mutap zbog toga što je u nekoj od izjava za jedan od portala kazao da se ona bavila prostitucijom.

Podsjećamo, Alisa je bila sa Dženanom kobnog 8. februara u Velikoj aleji, kada je on napadnut. Tokom istrage ona je kazala da ima amneziju, te da se ne sjeća šta se dogodilo te večeri.

Dženan je 15. februara preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Nakon stradanja Dženana Memića podignuta je optužnica protiv Ljube i Bekrije Seferovića zbog saobraćajne nesreće. Pa je sud, ne jednom već dva puta, kazao da Dženana nije udarilo auto.

Porodica i danas čeka "pravu" optužnicu kojom će i oni koji se prave da ne znaju vidjeti da je Dženan ubijen.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je ovog februara pokrenulo akciju vezano za ovaj slučaj, u pritvoru su Zijad Mutap i Hasan Dupovac, oni su osumnjičeni za organizirani kriminal i ometanje istrage o stradanju Dženana Memića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije