Osuđeni za napad na novinara Vladimira Kovačevića ostaje u pritvoru

Radiosarajevo.ba
Osuđeni za napad na novinara Vladimira Kovačevića ostaje u pritvoru
Foto: RTV BN / Marko Čolić

Vrhovni sud RS odbio je kao neosnovanu žalbu odbrane Marka Čolića koja se odnosi na produženje pritvora, tako da Čolić ostaje u pritvoru, nakon što je u petak osuđen na četiri godine zatvora za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića, potvrdila je sekretar ovog suda Jelena Despotović.

Četiri godine zatvora za napad na novinara Vladimira Kovačevića

Despotović je navela i da je ovo rješenje Vrhovnog suda RS jučer dostavljeno Okružnom sudu u Banjoj Luci, koji je Čoliću produžio pritvor prije nekoliko dana.

Okružni sud u Banjoj Luci u petak, 12. jula, objavio je presudu kojom se optuženi Marko Čolić (32) proglašava krivim zbog krivičnog djela pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića i osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, piše Srna.

U izrečenu kaznu optuženom je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, rekao je predsjednik Sudskog vijeća Branimir Jukić.

On je, obrazlažući presudu, rekao, između ostalog, da je utvrđeno da na teleskopskoj palici, kojom su Kovačeviću nanesene teške tjelesne povrede, postoje Čolićevi DNK tragovi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije