Oštra poruka iz DF Miloradu Dodiku: Neka se odluči, je li predsjednik ili grobar

Radiosarajevo.ba
Oštra poruka iz DF Miloradu Dodiku: Neka se odluči, je li predsjednik ili grobar
Foto: RSA / Komšić, Dodik i Džaferović

Milorad Dodik, baš kao da dolazi iz nekog paralelnog, virtuelnog svijeta ili je to rezultat panike – iz dana u dan sahranjuje Bosnu i Hercegovinu, a obavlja funkciju predsjednika iste te države i za to prima platu i koristi sve benefite koje ta funkcija nosi.

Neka se više odluči - ili je predsjednik ili grobar?

Biće da je prije ovo drugo, u šta se lako uvjeriti čitajući njegov intervju koji je dao SRNI.

Dodik: "BiH jeste u krizi, možda i u fazi raspadanja, ali ona sigurno nije u takvoj situaciji da se može i posumnjati da je ovdje ugrožen mir ili bezbjednost i niko nema nijedan relevantan ili ozbiljan pokazatelj da me demantuje."

Prvo, ovo može ovako napisati samo neko ko se "sudario sam sa sobom", ko ne živi u ovoj zemlji, ko, po ko zna po koji put, udara na ekonomsku i institucionalnu stabilnost zemlje u kojoj je član tročlanog Predsjedništva. Reći da je zemlja u fazi raspadanja a da to ne ugrožava mir, valjda treba biti poziv na „mirnu“ disoluciju, čerečenje, bez ikakvog otpora, ne pitajući nikoga. Valjda "telal" ovog projekta, već spomenuti član kolektivnog šefa države, misli da će proći njegova nemoguća misija koju možemo i na ovo svesti: Danas Krim kao dio Rusije, sutra RS kao dio Srbije!

U ovoj zemlji, kakva god da je, ovakav scenario nikada neće proći. Ako ni zbog čega, onda zbog međunarodno potvrđene i verifikovane istine koja znači da bez Bosne i Hercegovine nema ni Republike Srpske!

"Crvena crta" koju u Dodikovom slučaju mnogi spominju, davno je prekoračena! Hoće li međunarodna zajednica intervenisati, hoće li građani ove zemlje kojima je prekipjelo ovo svakodnevno političko i medijsko "ispipavanje dokle narod može trpjeti" - svoj bunt protiv raspada zemlje početi javno i glasno iskazivati – saznaćemo ubrzo. Vrijeme ističe, nadamo se i Dodiku i dodicima i sa istočne i zapadne strane ove zemlje!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije