OSTAVKE ILI VAKCINE: U Sarajevu najavljeni protesti 6. aprila

13
Radiosarajevo.ba
OSTAVKE ILI VAKCINE: U Sarajevu najavljeni protesti 6. aprila
Foto: Printscreen / Najava protesta u Sarajevu

Grupa građana, pod vodstvom Aide Feraget, Iskre Leko i Maje Gasal, najavila je proteste u Sarajevu - simbolično, 6. aprila kada glavni bh. grad slavi rođendan.

Razlog je - kašnjenje vakcina protiv koronavirusa.

Tako organizatori na Facebook stranici "Borba za život" navode:

"Pozivamo vas da se 6. aprila, na Dan odbrane Sarajeva, zajedno odbranimo od onih koji se bezočno igraju našim životima.

Napišite svoju poruku Tegeltiji, Gudeljević, Novaliću i Mandiću i istaknite je kroz prozor auta vozeći se od Parlamentarne skupštine BiH, do Parlamenta Federacije BiH. I trubite, neka vas čuju!

U tim institucijama sjede oni kojima naši životi nisu važni. Nama jesu! Pokažimo im to!

Paralelno s ovim, MUP-u KS najavljujemo, zvanično, niz događaja koji će se odvijati širom Sarajeva", navodi se na stranici.

Zahtjevi građana su:

"Zorana Tegeltije, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Ankice Gudeljević, ministrice civilnih poslova BiH, Fadila Novalića, premijera Federacije BiH i Vjekoslava Mandića, ministra zdravstva Federacije BiH da ODMAH podnesu ostavke ili daju ČVRSTE garancije da će masovna imunizacija SVIH građanki i građana započeti do kraja aprila.

Sarajevo je u stanju izboriti se! Ovo je borba za život! Pridružite se!"; poručili su organizatori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije