OSCE, Ambasada SAD i Delegacija EU pohvalila rad Vlade KS

Radiosarajevo.ba
OSCE, Ambasada SAD i Delegacija EU pohvalila rad Vlade KS
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Skupština KS

Misija OSCE-a u BiH, Delegacija Evropske unije i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH izdali su zajedničko saopćenje povodom usvajanja Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo.

Skupština KS - undefined

Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba: Skupština KS

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, Delegacija Evropske unije i specijalni predstavnik EU u BiH i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH pozdravljaju usvajanje Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo.

“Imovinsko stanje nosilaca javnih funkcija predstavlja legitiman javni interes. Stoga je usvajanje zakona o prijavljivanju imovine od ključne važnosti za borbu ove države protiv korupcije. Mjere koje vode ka poboljšanju transparentnosti i odgovornosti su neophodne u cijeloj državi sa ciljem jačanja povjerenja javnosti u administrativna, zakonodavna i izvršna tijela vlasti”, pojasnili su.

Dodali su da konkretni i mjerljivi rezultati u borbi protiv korupcije su potrebni za dobrobit svih građana u Bosni i Hercegovini.

“Pohvaljujemo Vladu Kantona Sarajevo zbog toga što je pokazala političko liderstvo u hvatanju u koštac sa teškim izazovom korupcije, a naročito zbog naglašavanja pitanja prevencije i odvraćanja. Pozivamo sve nivoe vlasti u BiH da učine isto. Naše organizacije izražavaju predanost pružanju podrške provedbi ovog Zakona i radu Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo”, naglašeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije