Saša Oručević o fotografiji Praljka na Starom mostu: Nisu vrijedni!

J. Ć.
Saša Oručević o fotografiji Praljka na Starom mostu: Nisu vrijedni!
Screenshot / Fotografija ratnog zločinca na Starom mostu

Novi sramotan čin u Mostaru! Na Starom mostu navodno je postavljena fotografija ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Naime, fotografiju je 29. novembra, na godišnjicu presude u slučaju Prlić i ostali, objavio portal Grude.com, tvrdeći da "slika generala zavijorila na Starom mostu."

Portal navodi kako se "vidi da nekoliko mladića drži sliku generala Herceg-Bosne i jednog od najvećih intelektualaca u Hrvata?!"

Fotografija ratnog zločinca na Starom mostu - undefinedScreenshot: Fotografija ratnog zločinca na Starom mostu

Nekoliko portala iz Hercegovine bliskih HDZ-u je proteklih dana prenijelo navedenu fotografiju.

Međutim, još uvijek nije poznato da li je fotografija autentična ili se radi o fotomontaži, o čemu postoje špekulacije u Mostaru.

S obzirom na to da se u gradu na Neretvi za sada još niko nije oglasio o ovom incidentu, kontaktirali smo Sašu Oručevića, predstavnika Kluba skakača u vodu “Mostari".

"Nije vrijedno da se komentira, vjerujte. Mi obilježimo godišnjicu rušenja Starog mosta, a drugima odavno ništa nije sveto. Imate političara koji to rade javno i preko dana, a ove što po noći djeluju ne bih komentirao... To su kreteni i dovoljno govori o njima", prokomentirao je kratko Saša Oručević za Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije