Orić za Radiosarajevo.ba: U njegovom slučaju doživotna je maksimalno još pet godina

E. H.
Orić za Radiosarajevo.ba: U njegovom slučaju doživotna je maksimalno još pet godina
FOTO: Fena / Naser Orić

Ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića s informacijom o doživotnoj presudi krvoloku Radovanu Karadžiću zatekli smo „u planini“. Kako je kazao za portal Radiosarajevo.ba njega ovakva presuda nije obradovala.

„U njegovom slučaju doživotna je maksimalno još pet godina, pa nije kornjača, neće on duže živjeti“, kazao nam je Orić na početku razgovora.

Prema njegovim riječima, nije zadovoljan presudom jer je tužilaštvo slučajno ili namjerno propustilo priliku da dokaže da je Srbija učestvovala u planiranju i provođenju genocida u BiH.

„Pravda nije zadovoljena, jedini način da se zadovolji pravda jeste da je se dokazalo učešće Srbije. To bi bila pravda, sramotno je da Srbija ostaje po strani u ovom svemu. Svjedoci smo da Srbija svakodnevno nastavlja s napadima na našu državu, a ne bi me iznenadilo da sad na nekoj preskonferenciji onaj njihov glumac, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mene usporedi s Karadžićem. Reći će on 'vidite sad je Karadžić osuđen, a Naser hoda slobodan“, naglasio je Orić.

Dodao je da je ključna stvar koja se trebala dokazati da je „Srbija imala plan uništenja jednog naroda“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije