Organizator: Događaj podrške haškim osuđenicima šalje poruku mira i ljubavi

Radiosarajevo.ba
Organizator: Događaj podrške haškim osuđenicima šalje poruku mira i ljubavi
Organizator događaja podrške haškim osuđenicima koji bi se ove sedmice trebao održati u Mostaru Slavko Marin na današnjoj konferenciji za medije izjavio je kako će se sa skupa poslati poruka ljubavi i mira.

Marin, voditelj odjela za branitelje HNS-a kazao je kako građani Mostara, ali i ostali građani Bosne i Hercegovine, na ovaj događaj trebaju gledati na miroljubiv način te je pozvao na prisustvo.

"Niko nije kriv dok ne bude pravomoćna presuda. Javnost treba objektivno informirati, a mi smo se do sada svim saopćenjima osvrnuli i kazali da na skup neće moći ući niko ko narušava vitalni i nacionalni interes BiH. Mi se ograđujemo i osuđujemo svaki takav čin. U dogovoru sa zaštitarskim agencijama i MUP-om i HNK-a smo se dogovorili da sve osobe koje bude narušavale red i mir, budu odstranjene", izjavio je Marin.

Osvrnuo se i na jučerašnju reakciju Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC), koji su osudili ovaj događaj te je kazao kako su takve odluke i potezi besmisleni i da im ne treba pridavati pažnju, potcrtavajući još jednom opravdanost događaja.

Inače, skup Podrška haškim uznicima uz koncert Marka Perkovića Thompsona, koji bi se trebao održati u Mostaru, nailazi na brojne osude. Organizatori smatraju da je Markovo pojavljivanje potpuno opravdano, da ima domoljubne pjesme i da ga Hrvati mnogo vole.

"Thompsona na Facebooku prati više od 200.000 ljudi i to je dokaz da je dobar pjevač. On pjeva domoljubne pjesme i njegovo učešće je potpuno opravdano", kazali su organizatori.

Iz SDP-a su tražili od gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića da zabrani koncert, ističući da je neprihvatljivo da se na Gradskom stadionu održi koncert podrške haškim osuđenicima te da u trenutku kad europske zemlje zabranjuju Thompsonov koncert skup koji je najavljen u Mostaru ne šalje dobru poruku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije