Oprez vozači: Snijeg i led na većini putnih pravaca u BiH

Radiosarajevo.ba
Oprez vozači: Snijeg i led na većini putnih pravaca u BiH
Foto: Arhiv / Ilustracija

Saobraćaj se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini odvija po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog ugaženog snijega i leda na kolovozu otežano i usporeno je saobraćanje na dionicama Glamoč-Mlinište, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno, Donji Vakuf-Travnik , Bugojno-Kupres i Sarajevo-Rogatica.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

I na ostalim dionicama u višim predjelima na kolovozu ima ugaženog snijega i leda. Savjetuje se opreznija vožnja i napominju vozači da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije