Oprez: Policija preselila radar koji ne traži zaustavljanje prekršioca brzine

Radiosarajevo.ba
Oprez: Policija preselila radar koji ne traži zaustavljanje prekršioca brzine
/ Foto: Ramer
U periodu od 4. do 30. novembra 2016. godine, na području Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, bit će realizirana pojačana kontrola učesnika u saobraćaju.

U okviru akcije bit će korišten radar "Ramer 10" koji policijskim službenicima omogućava da kontroliraju brzinu kretanja bez zaustavljanja motornih vozila.

Radi se o savremenom radaru koji može mjeriti brzinu vozila u više saobraćajnih traka u oba pravca, bez obzira na doba dana i vremenske prilike.

Radar "Ramer 10" je uređaj koji ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utječe, čime je smanjena mogućnost korupcije.

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo apelira na vozače motornih vozila da ne prekoračuju dozvoljenu brzinu kretanja vozila, da budu maksimalno oprezni u vožnji i da poštuju saobraćajna pravila i propise.

Inače, "Ramer 10" su već koristili drugi Centri javne bezbjednosti u manjem bh. entitetu. Rezultati su odlični, pa je, recimo, u Bijeljini za samo desetak dana zabilježeno 4,4 hiljade prekršilaca brzine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije