Opozicija: "Rezultat" lobiranja vlasti RS-a je Dodik na američkoj crnoj listi

Fena
Opozicija: "Rezultat" lobiranja vlasti RS-a je Dodik na američkoj crnoj listi
Raspravom o Informaciji o aktivnostima Republike Srpske (RS) u oblastima regionalne i institucionalne saradnje danas će biti nastavljena redovna sjednica Narodne skupštine RS-a.

Tokom sinoćnjeg produženog rada poslanici NDP-a i PDP-a, Dragan Čavić i Branislav Borenović su ukazivali na iznose novca koje je Vlada RS-a izdvojila za lobiranje u svijetu, ali i navodili da je jedini „rezultat“ tih aktivnosti predsjednik RS-a Milorad Dodik na američkoj "crnoj listi".

Opozicija je tražila da se o ovoj tački rasprava nastavi danas, što nije naišlo na podršku, zbog čega su zahtijevali pauzu u zasjedanju i da se u skupštinsku salu vrati predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović.

Situaciju na rubu konflikta na kraju je i razriješio Čubrilović, koji se pojavio u sali i riječima „jutro je pametnije od večeri“ prekinuo zasjedanje i nastavak zakazao za danas.

Na dnevnom redu su i interpelacije opozicije o politikama u oblasti zdravstvenog i penzionog sistema, te upravljanja javnim preduzećima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije