Online anketa o temi diskriminacije na radnom mjestu

Radiosarajevo.ba
Online anketa o temi diskriminacije na radnom mjestu

Helsinški parlament građana Banja Luka u narednom periodu promovisat će online anketu čiji je cilj da se utvrde načini za uspješniju borbu protiv raznih oblika diskriminacije koji se mogu javiti u radom odnosu.

Podjelom Vaših mišljenja i iskustava podržavate identifikaciju akcija koje mogu pomoći u spriječavanju diskriminacije, kao i doprinijeti poboljšanom pristupu i ostvarivanju pravde u slučaju diskriminacije.

Anketu možete popuniti klikom na sljedeći link:

http://surveys.reactororg.webfactional.com/index.php?sid=14432&lang=bs

Anketa je anonimna i neće Vam oduzeti mnogo vremena, a nama će značiti Vaše mišljenje i iskustva kako bismo dobili podatke koji će biti uvršteni u istraživanje o diskriminaciji žena na radnim mjestima, uključujući analizu postojećeg pravnog okvira BiH i izazova koji se odnose na implementaciju antidiskriminacijskih politika, a koje će biti osnova za predlaganje i zalaganje za unaprijeđenje zakonskog okvira za spriječavanje diskriminacije i osnaživanje žena za prijavu diskriminacije na radnom mjestu.

Istraživanje je jedna od aktivnosti projekta “Unapređenje ženskih radnih prava” koju realizuje Helsinški parlament građana Banja Luka zajedno sa Ženskom mrežom Kosova, Centrom ženskih prava (Crna Gora), Reactor (Makedonija), fondacijom Kvinna till Kvinna (kancelarija u Srbiji), Gender Alliance for Development Center (Albanija) uz finansijsku pomoć Europske Unije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije