Protest roditelja djece Richmond Park koledža Bihać: Podrška direktoru Keskinu

Radiosarajevo.ba
Protest roditelja djece Richmond Park koledža Bihać: Podrška direktoru Keskinu
Foto: Radiosarajevo.ba / Protest roditelja djece Richmond Park koledža Bihać

Mi roditelji djece koja pohađaju Richmond Park koledža u Bihaću zabrinuti smo zbog načina postupanja prema direktoru ove škole gospodinu Fatih Keskinu.

Profesor Fatih Keskin oglasio se iz Imigracionog centra: Ovo je njegova poruka

Nakon hapšenja direktora bihaćke škole Richmond Park Fatiha Keskina, ne prestaje da pristiže podrška njegovih učenika, kolega i drugih ljudi. Oglasili se učenici škole Richmond Park: Čime je Keskin zaslužio ovakav tretman Na društvenim mrežama je objavljeno da su navodno njegove radne kolege imale priliku da posjete Keskina, a on je između ostalog ovo poručio: "Godinama sam rastavljen od svoje porodice u Turskoj.

Kao i domaća šira javnost i mi imamo malo informacija o tome zašto je jedan ugledni građanin i direktor isto tako ugledne škole u našem kantonu “predstavlja prijetnju sigurnosti Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopćenju roditelja djece koji pohađaju Richmond Park College u Bihaću.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Sa ovoga mjesto gdje smo se okupili da pružimo podršku direktoru Keskinu i njegovoj borbi za slobodu želimo istaći da poštujemo ustavni poredak naše zemlje i rad agencija za vršenje sigurnosnih provjera i njihovo mišljenje. Isto tako očekujemo da će te agencije, kao i Ministarstvo sigurnosti i u konačnici naše domaće pravosuđe ostati odano Ustavu naše zemlje, zakonima i međunarodnim propisima i gospodinu Keskinu omogućiti da što prije bude oslobođen, da se vrati svojoj porodici i da u saradnji sa pravosudnim i istražnim organima razjasni sve sporne detalje vezano za njegov rad i život u našoj zemlji gdje, kako je poznato i domaćim institucijama i javnosti, nije načinio nikakvo krivično djelo i vodi uredan porodični i profesionalni život.

Protest roditelja djece Richmond Park koledža Bihać - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Protest roditelja djece Richmond Park koledža Bihać

Ovim okupljanjem dajemo podršku i nastavnom kolektivu Richmond Park Collega Bihać koji i sada dok direktor Keskin nije sa njima predano i profesionalno izvršavaju svoje radne obaveze, brinu o odgoju i obrazovanju naše djece i naravno brinu za sudbinu svoga direktora. Svi smo zbunjeni i zatečeni ovakvom odlukom Ministarstva sigurnosti i očekujemo što ranije objašenjenje šta su razlozi da se ugrožava sloboda ne samo jednog čovjeka već i djece i radnika jedne ugledne obrazovne istitucije.

Apelujemo na Ministarstvo sigurnosti i domaće pravosuđe da reaguju što prije i u skladu sa normama svoje profesije i odgovorno prema javnosti, našoj djeci i budućnosti ove kako i dalje želimo vjerovati suverene i slobnodne zemlje. Bosne i Hercegovine", navodi se u saopćenju roditelja djece koji pohađaju Richmond Park College u Bihaću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije