Oglasio se uhapšeni nakon incidenta u Banjoj Luci: Udarali su me...

Radiosarajevo.ba
Oglasio se uhapšeni nakon incidenta u Banjoj Luci: Udarali su me...
PrtScr / Hapšenje mladića u Banjoj Luci

Uoči zvaničnog početka inauguracije predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović kod Palate Predsjednika RS u Banjoj Luci sinoć je došlo do incidenta.

RS / Objavljen snimak sinoćnjeg incidenta u Banjoj Luci: Kako hapsi policija RS-a

! / Uoči inauguracije u Banja Luci: Uhapšena djevojka koja je vikala 'Ko je ubio Davida?'

Petnaestogodišnja djevojčica, koja se nalazila u blizini Palate, uzviknula je “Ko je ubio Davida?”, a policija je reagovala i uhapsila je. Nakon što su uhapsili nju, a dok je u Palati trajao koktel, policija ispred ove institucije dala se u potjeru za mladićem koji je, navodno, odbio da se legitimiše.

Mladića su policajci sustigli, uhapsili, a bili su vrlo odlučni u tome da spriječe snimanje - na mjestu događaja našao se kamerman BN Televizije. Očevici tvrde da je mladić, nakon kraće rasprave s policijom, pokušao pobjeći, ali su ga policajci stigli, uhvatili i uz upotrebu sile, ugurali u auto.

Uhapšeni David Krneta nakon hapšenja se oglasio na Facebooku povodom ovog incidenta. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Želio bih se oglasiti povodom sinoćnjeg hapšenja.

Sinoć sam doživio da me u mom gradu, u mojoj državi uhapse na najbrutalniji način i to pred kamerama. Navodan razlog bio je taj što sam pokušao nalijepiti naljepnicu Pravda za Davida.

Kada je to primijetio policijski službenik tražio mi je dokumenta, a ja sam ga pitao: Šta sam to skrivio da biste tražili moja dokumenta? Na šta mi je on odgovorio da je stvarno dosta mog ponašanja i da idem u stanicu. Iz straha sam počeo bježati.
Tada je više od 10 policajaca krenulo trčati za mnom.

Kada sam shvatio da je uzaludno trčati, stao sam i dobio jak udarac po nogama nakon čega sam pao na pod. Ubrzo su prišli svi oni koji su trčali za mnom i počeli me pritiskati na grubi asfalt, stavljajući mi lisice.

Laknulo mi je kada sam vidio TV kameru, jer sam znao da će sve biti snimljeno i javnost će vidjeti gdje ustvari živimo. Nasilno su me ugurali u automobil i snažno udarili po testisima, a potom i pištoljem u glavu.

U policijskoj stanici su nastavili torturu, gdje su me dočekali inspektori u civilu, udarali me po glavi, vikali na mene, te mi rekli da nemam pravo na advokata.

Za cijelu noć koju sam proveo u stanici, prošao sam tešku psihičku torturu i fizičko zlostavljanje.

Nadam se da ćete kroz ovaj tekst shvatiti u kakvom režimu živimo. Ja sam samo jedan od mnogih koji će biti predstavljen kao kriminalac, a pravi kriminalci su oni u kravatama.

Hvala svima na ogromnoj podršci koju ste mi pružili!
POZIVAMO VAS NA SUTRAŠNJE OKUPLJANJE GRUPE PRAVDA ZA DAVIDA!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije