Oglasio se i premijer Slovenije Janez Janša o "non-paperu"

6
Radiosarajevo.ba
Oglasio se i premijer Slovenije Janez Janša o "non-paperu"
Foto: wiki / Janez Janša

Premijer Slovenije Janez Janša oglasio se danas na Twitteru u vezi navoda medija da je predao "non-paper" predsjedniku Evropskog vijeća Charlesu Michelu.

Tako je Janša napisao da je zadnji put razgovarao sa Michelom prošle godine, te je poručio da je "teško da je bilo šta uspio predati u februaru ili martu ove godine".

Također, naveo je i da Slovenija traži ozbiljna rješenja za razvoj regije, kao i EU perspektivu zemalja Zapadnog Balkana, kao i da se ovakvim navodima "pokušava spriječiti taj cilj".


Napomenimo i da je ambasadorica  Slovenije u Bosni i Hercegovini Zorica Bukinac stigla na sastanak u Predsjedništvo BiH nakon navoda da je Janša predao "non-paper" predsjedniku Evropskog vijeća Charlesu Michelu u kojem navodno najavljuje da će jedan od prioriteta biti "završetak raspada Jugoslavije".

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je danas da je predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor, prilikom nedavne posjete Bosni i Hercegovini, na susretu s članovima Predsjedništva BiH rekao da su u posljednje vrijeme sve su češći glasovi u Evropi o tome da treba dovršiti raspad Jugoslavije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije